Er bestaat niet zoiets als 'de beste technologie'. Er bestaat wel de beste technologie die bij uw bedrijfssituatie past.

Aan de low end van technologische mogelijkheden vindt u platformen zoals Wix, Weebly, Squarespace, Tictail, Bigcommerce en Shopify. De meeste van deze platformen worden aangeboden op abonnementsbasis, via standaard sjablonen en met centraal beheer. Dit wordt ook wel SaaS, oftewel Software as a Service genoemd. Op aspecten zoals kosten en beveiliging scoort deze technologie zeer goed. Het nadeel van deze technologie is dat deze meestal moeilijk(er) aanpasbaar is dan andere oplossingen. Wanneer bijvoorbeeld een onderscheidende merkbeleving of meertaligheid van belang zijn, dan loont het vaak om ook andere pakketten te overwegen.

Het middensegment bestaat uit oplossingen zoals Magento, PrestaShop, Shopware en WordPress/Woocommerce. Dit zijn uitstekende systemen, vaak ondersteund door een groot aantal agencies en de open source community. Deze platformen presteren uitstekend op het gebied van aanpasbaarheid, bijvoorbeeld rondom specifieke functies. Doordat de software door een groot aantal partijen is ondersteund bent u eenvoudig in staat van leverancier te veranderen en loopt de software vaak zijn tijd vooruit. Wanneer u zelf overigens beperkte technologische kennis heeft, dan kan u vaak zelfstandig met deze platformen goed vooruit komen. Wanneer u zich laat ondersteunen door een bureau, dan zal de technologie een kleine kost vooraf kennen.

Tot slot is zijn er enkele platformen specifiek gericht op grote ondernemingen. Voor middelgrote ondernemingen valt deze technologie op basis van kosten eigenlijk direct af. Wanneer u te maken heeft met zeer specifieke integraties, dan zijn deze wel van toepassing.

Wanneer u voor de keuze staat voor een e-commerce platform, dan laat u uzelf het beste door iemand bijstaan die daar kennis van heeft. Immers: een gekozen platform vervangt u niet 1-2-3. In uw overweging voor een platform staat de aan te bieden functionaliteit voorop. Vervolgens bekijkt u welk platform uw noden kan vervullen en hoe betrouwbaar de aanbieder is. Wanneer software minder dan 10.000 actieve installaties kent, dan adviseert EMAKERS u deze software een extra keer te controleren.

MIJN VRAAG IS NOG NIET BEANTWOORD

Aarzel niet ons persoonlijk te contacteren indien uw vraag nog niet is beantwoord.

MIJN VRAAG IS BEANTWOORD

Heeft u meer vragen? Bekijk dan onze 'Veel gestelde vragen'-pagina of doorzoek onze website.