Wanneer u binnen uw onderneming gebruik maakt van (bijvoorbeeld) een ERP- of CRM-systeem, dan kan het vaak wenselijk zijn om bepaalde delen van deze platformen met elkaar te verbinden. Zo kan u bijvoorbeeld veelvoorkomende taken automatiseren of ervoor zorgen dat de (klant)gegevens in uw systemen gelijk zijn. Het is dan een logische keuze om platformen op uw shortlist die niet compatibel zijn met uw huidige situatie te schrappen.


Combineert u uw e-commerce platform met ERP (of WMS), dan kan u bijvoorbeeld uw voorraden (live) tonen, productinformatie rechtstreeks inlezen en de afhandeling van bestellingen automatiseren.

Combineert u uw e-commerce platform met CRM, dan zal het makkelijker zijn om in alle verkoop- en communicatiekanalen een eenduidiger beeld van uw klant te handhaven, en hem of haar zo beter van dienst te zijn. Dit komt ook ten goede voor de actualiteit van uw klantgegevens.

Over het algemeen geldt dat een e-commerceplatform dat breed beschikbaar is vaak veel meer standaardkoppelingen kent dan een systeem dat slechts door honderden bedrijven wordt gebruikt. Immers: ontwikkelaars bouwen eerst iets dat breed inzetbaar is. Staat u voor de keuzen van een e-commerce platform dat met andere systemen moet kunnen communiceren? Dan is een keuze voor een platform zoals Woocommerce, Shopware en Lightspeed in de meeste situaties een goede keuze.

Standaardtechnologie keuze voor continuiteit

MOGEN WIJ U HELPEN?

(Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.)