Wanneer uw e-commerce systeem aan vervanging toe is of u een juist wenst te starten met (nieuwe) e-commerce activiteiten, dan is de eerste vraag meestal: wat is de beste technologie? Moet u zelf iets bouwen? Wat betekent open source eigenlijk? Of bent u beter af met een SaaS-oplossing?


Wanneer u kiest voor een webshop, volgt al snel de logische vraag hoe die te (laten) bouwen. Grosso modo zal uw eerste keuze zijn of u deze zelf zal ontwikkelen of u voor standaardtechnologie zal kiezen. Kiest u voor eigen ontwikkeling, dan kan u uw webshop volledig inrichten zoals u dat wenst. De werking van de webshop zal volledig kunnen worden gealigneerd met uw (bestaande) werkprocessen en u heeft een kans dat u uzelf op aanbod en functionaliteit zal kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Daartegenover staat dat u een grote zak geld zal moeten meebrengen. De bouw van een volwaardig e-commerce systeem from scratch, ook al maakt u gebruik van talloze bestaande componenten, kost eenmaal meer dan een bestaand systeem inrichten. Begroot ook dat u – bijvoorbeeld – kan investeren in het aantrekken van nieuwe klanten. Wanneer uw systeem gebouwd is, dan zal de geldkraan moeten blijven open staan voor broodnodig onderhoud, bijvoorbeeld om eventuele beveiligingslekken te dichten of vernieuwingen uit te voeren.


MOGEN WIJ U HELPEN?

(Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.)

KEUZECRITERIA
TECHNOLOGIE

Waar moet u op letten bij de keuze voor een nieuw platform? En wat zijn de voor- en nadelen van standaardtechnologie?

Lees verder

KOPPELINGEN
PLATFORMEN

Beschikt u reeds over een CRM, ERP, of ander systeem met klant- en/of productgegevens?

Lees verder

DE BESTE
TECHNOLOGIE

Een beknopte vergelijking van de meest belangrijke functies van Lightspeed, Shopware en Woocommerce.

Lees verder

LIGHTSPEED

Waar moet u op letten bij de keuze voor een nieuw platform? En wat zijn de voor- en nadelen van standaardtechnologie?

Lees verder

SHOPWARE

Shopware is 1 van de meest volledige e-commerce platformen ter wereld.

Lees verder

WOOCOMMERCE

Woocommerce is het meest uitbreidbare e-commerce platform ter wereld.

Lees verder