logo_lockup_analytics_icon_horizontal_black_2x

Google Analytics (GA) is 's werelds meest gekende sitestatistieken platform. Met Google Analytics bent u in staat uw sitebezoek te analyseren, mogelijke surfproblemen te ontdekken en de conversie van uw e-commerce activiteiten te verhogen. Kortom: Google Analytics mag niet ontbreken in uw doos met digitale instrumenten. Let wel op: wanneer u gebruik maakt van GA verzamelt u actief persoonsgegevens. Dit betekent dat u ook verplichtingen heeft qua privacybeleid en beveiliging.


GA NAAR UW ADMIN PANEL

Ga naar uw Google Analytics (Google Analytics account en kies daar voor het admin panel linksonder.

GA startschermGA NAAR GEBRUIKERSBEHEER

Het admin panel van Google Analytics toont 3 kolommen. In de middelste kolom kan u toegang geven tot het account op niveau van een individuele site of webshop. Kies hier voor user management of een soorgelijke benaming in eender welke taal.

GA-adminVOEG EEN GEBRUIKER TOE

U ziet vervolgens meerdere properties (vaak een website / webshop) waar u rechten aan kan ontlenen. Kies de juiste property en kom op een scherm waarin u ziet wie er reeds bemachtigd is. Kies rechtsboven via de blauwe plus voor de optie Add new users. In het voorbeeld ziet u een niet persoonsgebonden account. Kies altijd voor een machtiging op individueel niveau.

GA-add-new-userWIJS DE JUISTE RECHTEN TOE

Tot slot komt u in een invulscherm voor de nieuwe account. Kies hierin voor de door u gewenste machtigingen. Vergeet niet om rechtsboven op de blauwe Add-knop te drukken. U heeft nu in Google Analytics iemand gemachtigd voor uw site of webshop.

GA gebruiker toevoegen