De meeste crowdfundingcampagnes voor een fysiek product zijn in feite een vorm van pre-verkoop, waarbij de investeerder een beloning wordt beloofd, meestal het te financieren product. Wanneer u succesvol zo’n crowdfundingcampagne heeft afgerond, dan weet u dat er spoedig een moment zal komen dat u deze belofte dient te verzilveren. Na productie verwachten uw investeerders (kopers) deze zo snel mogelijk te ontvangen. Uw organisatie zal dan in enkele dagen tijd een zeer groot aantal bestellingen moeten verwerken.

Veel producenten hebben ook de mogelijkheid van zogenaamde flash sales ontdekt. In een korte periode verkopen zij een beperkt aantal producten (vaak met een grote korting) via gespecialiseerde sites zoals Vente Exclusive. Zo kan een nieuw merk bijvoorbeeld snel merkbekendheid opbouwen en kan een bestaande producent alsnog zijn collectie van vorig seizoen uitverkopen.

Fabrikanten van gebruiksgoederen – van soda tot zeep – hebben altijd gezocht naar een vorm van klantenbinding gericht op een continue en efficiënte herhaalverkoop. Een veelvoorkomend business model, mede gepopulariseerd door e-commerce, is daarom het abonnementsmodel. Met gemak en/of prijsvoordeel als grote drijfveer kiezen klanten er voor om een product op een vast ritme (thuis) te ontvangen. Bij een positieve bedrijfsontwikkeling groeit het aantal klanten dat een specifiek product ontvangt dag op dag.

LAAT LOGISTIEKE PIEKEN UW BEDRIJFSVOERING NIET STOREN

Al de bovenstaande modellen hebben gemeen dat u als verkoper geconfronteerd wordt met een logistieke piek waarop uw dagelijkse bedrijfsvoering waarschijnlijk niet is ingericht. EMAKERS helpt producenten deze pieken op te vangen. Doordat u de verzendmomenten meestal al enkele weken van te voren goed kan inschatten, liggen de kosten meestal ook lager dan wanneer u dat zelf zou doen.

Wanneer u achteraf geen verrassingen wenst doet u er goed aan om ons vooraf uw geplande actie te contacteren voor een inschatting van de verpakkings- en verzendkosten van uw product, op basis van onze wederzijdse aannames en ervaring. Om een goede inschatting te maken wordt samen:

  • de gewenste verpakking- en opvulmaterialen bepaald op basis van een oplijsting van uw producten;
  • de gewenste personalisatie bepaald, meestal gebaseerd op basis van uw merkstrategie;
  • een inschatting gemaakt van de verschillende verzendsegmenten (combinatie van (product en doelregio) en de bijbehorende aantallen;
  • een inschatting gemaakt van de bijbehorende handling-, porto en invoerkosten.

VAN PALLET NAAR PAKKET

In samenwerking met onze logistieke partners is EMAKERS in staat de volledige logistieke afhandeling van crowdfundingcampagnes, flash sales en abonnementsdiensten in enkele dagen tijd te verwerken:

  • enkele weken vooraf plannen wij voldoende capaciteit en materialen om u project uit te kunnen voeren;
  • u stuurt uw pallet(s) naar onze magazijnen, waar wij deze controleren;
  • we controleren uw (voorlopige) verzendlijst en corrigeren fouten waar mogelijk om het aantal retouren te minimaliseren;
  • de individuele bestellingen worden met zorg samengesteld en aangeboden aan de gekozen partner voor bezorging.

Voor de bezorging werkt EMAKERS primair met bpost en DHL. U maakt automatisch gebruik van de door EMAKERS en zijn partners onderhandelde verzendkosten. Ook zijn wij in staat samen te werken met andere bezorgpartners.

MOGEN WIJ U HELPEN?

(Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.)