MAGENTO: HET JAAR VAN DE WAARHEID

Met een geschat marktaandeel van 20 procent (gemeten op het aantal e-commerce installaties) is Magento het 1 na grootste e-commerce platform ter wereld, dat alleen Woocommerce voor zich moet dulden. In 2015 introduceerde Magento versie 2.0, een grondige verbetering ten opzichte van versie 1.x. Oorspronkelijk zou Magento 1 tot 18 november 2018 ondersteund worden. De onderneming is daar inmiddels al op teruggekomen, want tot nu toe migreerden slechts vijf procent van de Magento sites naar de nieuwere versie.

Ongewild heeft Magento zichzelf een deadline gesteld die 2018 ‘het jaar van Magento’ maakt (of niet). Magento 2 is een toonaangevend platform met onder meer een verbeterde gebruikerservaring op mobiele apparaten. De migratie van Magento 1.x naar 2.x is echter complex (en dus duur) waardoor als alternatief voor een migratie ook de overstap op concurrerende platformen zoals Shopware en Woocommerce een optie worden. Bij de introductie van Magento 2.0 kwam daar ook nog eens bij dat er weinig extensies voor het platform beschikbaar waren. Dat is inmiddels ruimschoots opgelost.

magento-marketplace-banner

WAT TE DOEN MET UW MAGENTO 1.x WEBSHOP?

Magento heeft aangekondigd de ondersteuning van het 1.x platform voorlopig niet te stoppen en een eventuele stopzetting minimaal 18 maanden van te voren aan te kondigen. De logische vraag is dan: waarom zou u uw bestaande webshop migreren?

Magento 2 kent fundamentele technologische veranderingen (ten opzichte van Magento 1) die de prestatie van uw webshop verbeteren. Zo kent Magento 2 bijvoorbeeld snellere laadtijden, is het platform standaard geschikt voor mobiel en kent het een verbeterd checkout proces. De zoekmachine van Magento is grondig verbeterd door gebruik van Elasticsearch en vergeleken met Magento 1.x is het makkelijker om nieuwe extensies en modules op het platform te installeren.

REPLATFORMING

Met de Data Migration toepassing migreert u eenvoudig de databases van Magento 1.x naar 2.x. Maatwerktoepassingen en aangepast ontwerp moeten echter volledig worden vernieuwd. Mede daarom adviseren we klanten ook alternatieve platformen te overwegen wanneer het besluit valt om de bestaande Magento 1.x webshop uit te faseren.

Het overstappen op een nieuw e-commerceplatform, een proces dat replatforming genoemd wordt, is gerechtvaardigd wanneer Magento 2.x niet de gewenste functionaliteit biedt – en een ander platform dat wel doet.

10-stappenplan-migratie-magento-1-naar-magento-2

E-COMMERCE TRENDS 2018

e-commerce-trends-2018

MOBILE FIRST

CONVERSATIONAL COMMERCE

CROSS-BORDER E-COMMERCE

VISUAL COMMERCE

ALLE TRENDS

MOGEN WIJ U HELPEN?

(Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.)