Influencers zijn de hype van het moment. De term influencer refereert meestal naar individuen met een hoog bereik binnen een specifieke gemeenschap (meestal community genoemd). Velen hebben dit bereik verworven met behulp van sociale media, soms in combinatie met een (eigen) blog of (Youtube) videokanaal.

Influencers bestaan al heel lang. Denk dan bijvoorbeeld aan opiniemakers, columnisten, artiesten en andere rolmodellen. Deze individuen hebben een eigen mening en spreken een specifiek publiek aan. En als ze bij uw product passen, dan kunnen ze een doorslaggevende stem hebben in het succes van het product. Influencers worden vaak vergoed per contributie (post, video, ...), de zogenaamde betrokkenheid (engagement van de doelgroep (shares, likes, clicks, ...)) of ontvangen gratis producten.

Affiliates zijn individuen of bedrijven die uw onderneming of een specifiek product promoten. Wanneer zij iemand naar u doorverwijzen en u realiseert een verkoop, dan ontvangen zij doorgaans een commissie.

Niet ieder product mag vrij geadverteerd worden. Het is daarom ook belangrijk om te realiseren dat de samenwerking met affiliates gewoon onder de normale wet- en regelgeving rondom promotionele activiteiten in uw sector vallen.

MOGEN WIJ U HELPEN?

(Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.)

HOE SELECTEERT U DE JUISTE INFLUENCER- OF AFFILIATE?

Influencer- of affiliate marketing is meestal een goed idee wanneer uw merkbekendheid bij de beoogde doelgroep nog niet hoog is. Wanneer uw bekendheid bij de doelgroep wel hoog is, dan zou deze ook zonder doorverwijzing bij u terecht kunnen komen. Via influencers of affiliates doorverwezen klanten zouden uw marge dan verminderen.

Lees verder

VERGOEDING VAN AFFILIATES

Affiliates zijn individuen of bedrijven die uw onderneming of een specifiek product promoten. Wanneer zij iemand naar u doorverwijzen en u realiseert een verkoop, dan ontvangen zij doorgaans een commissie.

Lees verder

VERSCHILLENDE TYPEN AFFILIATES

Affiliates komen in verschillende typen en maten. Ieder type affiliate kent zijn voor- en nadelen. Welke het beste bij u past, hangt mede af van uw merkbeleid en bekendheid.

Lees verder

WORD LID VAN ONS INFLUENCER- EN AFFILIATE NETWERK

EMAKERS werkt voor merken in talloze categorieën en is daarom altijd op zoek naar ware merkambassadeurs. Bent u geïnteresseerd in een aantrekkelijke commissie en occasionele exclusieve content en promoties voor uw lezers?

Lees verder

REVIEWS

Stel uzelf voor u bent op zoek naar een auto. U heeft er een die binnen uw budget en persoonlijke voorkeuren past. Maar u nog aarzelt over de aankoop. U spreekt met een vriend die eigenaar is van exact dezelfde auto. Hij vindt ‘m geweldig. Alle twijfels verdwijnen. E-commerce reviews zijn het equivalent van een persoonlijke aanbeveling.

Lees verder