De meeste producenten zijn procesgedreven en hebben hun processen grotendeels geautomatiseerd met behulp van ERP, wat staat voor Enterprise Resource Planning. Een goed geïmplementeerd ERP-systeem kan u helpen efficiënter te werken en betere beslissingen te nemen.

Terwijl een ERP-systeem eigenlijk alleen maar voordelen zou moeten kennen, is ERP voor veel ondernemingen ook uitgegroeid tot een vies woord. ERP-implementaties hebben de slechte reputatie (te) lang te duren of de onderneming stug te maken. Bedrijfseigen processen zijn verder soms moeilijk in het systeem te passen, en dus kostbaar.


Mensgerichte processen

Vaak faalt de implementatie van een ERP-systeem doordat het management keuzes maakt en de medewerkers met deze keuzes geconfronteerd worden. Dit type projecten zijn nog steeds vaak een gedelegeerde verantwoordelijkheid van de IT-afdeling met weinig draagvlak op de werkvloer.

Het ERP-systeem staat ten dienste van de operationele processen – en niet andersom. Het succes van uw ERP-project is volledig afhankelijk van het (correcte) gebruik door uw medewerkers ten dienste van uw klanten. In de aanpak van EMAKERS wordt voldoende naar (de bezwaren van) uw medewerkers geluisterd, met oog voor uw bedrijfsdoelstellingen.

Het standaard ERP-systeem omvat de meest belangrijke processen op het gebied van uw Boekhouding, Inkoop, Logistiek, Magazijnbeheer, Planning, Productie en Verkoop. Ieder project vangt aan met het definiëren van uw meest belangrijke doelstellingen per domein (ook wel Key Performance Indicatoren, ofwel KPIs) en het uitschrijven van de meest belangrijke bedrijfsprocessen.


Snel van start met een vooraf gedefinieerd systeem

Wanneer uw bedrijfsprocessen nog niet op punt staan en verdere professionalisering van uw onderneming op korte termijn van belang is, dan kan u er ook voor kiezen om te vertrouwen op de ervaring van EMAKERS.

EMAKERS heeft een vooraf gedefinieerd ERP-systeem op basis van standaardtechnologie voor de sectoren Food & Beverages, Health & Personal Care en Home & Garden. In ieder vooraf gedefinieerd systeem zijn verder nuances gemaakt op basis van het type bedrijfsstrategie: Operation Efficiency, Customer Intimacy of Product Leadership. U kan de nodige rollen in het systeem aan laten maken en direct van start gaan. Uiteraard kunnen er naast de standaardwaarden altijd alsnog bedrijf specifieke instellingen worden toegepast.


Uw ERP-systeem combineren met andere technologie

Wanneer uw ERP-systeem als hart van de onderneming functioneert, betekent dat in de praktijk voor grotere ondernemingen dat deze ook met andere technologie moet kunnen ‘praten’. Bijvoorbeeld met uw CRM of WMS.

Wanneer u kiest voor standaardtechnologie, dan is de koppeling met andere standaardtechnologie meestal geen probleem of zelfs al voorzien. Voor grote ondernemingen loont het soms ook te bestuderen of specifieke software, bijvoorbeeld voor planning en optimalisatie, een meerwaarde voor de organisatie kunnen betekenen.

MOGEN WIJ U HELPEN?

(Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.)