Facebook, Pinterest en Instagram zijn de leidende sociale media voor bedrijven die winnen met visual commerce. Sinds maart 2019 biedt Instagram een native Checkout, waarmee gebruikers producten die ze vinden op hun tijdslijn rechtstreeks vanuit hun mobiele app kunnen aankopen. Instagram Checkout belooft merken een naadloze koopervaring te bieden.

Veel consumenten gebruiken Instagram voor inspiratie of om nieuwe producten te ontdekken. Voor hen heeft Instagram producttags toegevoegd in de Instagram-feed, productstickers in Instagram Stories en een winkelbestemming op Instagram Explore. Omdat een tijdlijn slechts 'tijdelijk' is en consumenten een dure design handtas niet in een minuut zowel ontdekken als aankopen, maakte Instagram het ook al gemakkelijker om producten op te slaan en te delen.


Instagram Checkout

Instagram Checkout maakt die winkelervaring nu nog handiger en veiliger. Mensen hoeven niet meer naar de browser te gaan wanneer ze willen kopen. En met hun beveiligde betalingsinformatie op één plaats kunnen ze hun favoriete merken kopen zonder dat ze zich hoeven aan te melden en hun informatie meerdere keren in te voeren.

instagram-checkout-zara

Instagram Checkout geeft alleen de benodigde informatie door aan de verkoper om de afhandeling te voltooien, zoals contactgegevens en het afleveradres. Alle betalingsinformatie en het e-mailadres van de gebruiker blijven op Instagram. Instagram's Checkout is niet geïntegreerd met de retargeting van een merk. Aanvankelijk kunnen kopers kunnen betalen met Visa, Mastercard, American Express, Discover en PayPal.


Verkopers betalen Instagram een zogenaamde verkoopfee, zoals ze gewend zijn om te betalen wanneer ze verkopen via marktplaatsen zoals Amazon.

Testfase

Instagram Checkout zal eerst in de VS worden getest met Adidas, Anastasia Beverly Hills, Balmain, Burberry, ColourPop, Dior, Huda Beauty, H & M, KKW Beauty, Kylie Cosmetics, MAC Cosmetics, Michael Kors, NARS, Nike, NYX Cosmetics, Oscar de la Renta, Outdoor Voices, Ouai Hair, Prada, Revolve, Uniqlo, Warby Parker en Zara.


MOGEN WIJ U HELPEN?

(Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.)