SAMENWERKING DISTRIMEDIA EN EMAKERS OM BELGISCHE WEBSHOPS TE BEWAPENEN TEGEN DE E-COMMERCE GIGANT

Fulfilment partner DISTRIMEDIA en e‑commerce bureau EMAKERS hebben een samenwerking gesloten met als doel om de dienstverlening, die normaal gezien alleen voor de gekende e-commerce giganten mogelijk is, ook bereikbaar te maken voor middelgrote spelers. Met een gecombineerd aanbod hebben beide partijen nu zowel de benodigde marketing- als logistieke expertise binnenshuis die nodig zijn om e-commerce activiteiten rendabel te maken. Om de samenwerking krachtig in te zetten organiseren beide partijen op 29 maart samen een e-commerce evenement te Tielt.

Het in Tielt gevestigde DISTRIMEDIA is een nationale speler op het gebied van webshop-, retail- en bulk fulfilment. De onderneming kent zijn oorsprong in de logistieke afhandeling van de boeken en het schoolmateriaal van Uitgeverij Lannoo. EMAKERS, met kantoor in Gullegem en Mont-Saint-Guibert, helpt KMO’s van A tot Z met de ontwikkeling en exploitatie van hun e-commerce activiteiten.

Frank de Wulf, algemeen directeur DISTRIMEDIA: “Steeds vaker krijgen wij de vraag naar aanvullende expertise op het gebied van e-commerce. Ondernemingen kloppen bij ons aan voor onze logistieke expertise, maar vragen daarnaast bijvoorbeeld om specifieke koppelingen met hun e-commerce platform of meer begeleiding in het definiëren van de uitpakervaring. Samen met EMAKERS kunnen we hier nu beter invulling aan geven.”

“Veel KMO’s worden van het kastje naar de muur gestuurd als het hun e-commerce betreft. De ene leverancier is verantwoordelijk voor digitale marketing, weer een ander doet de webshop.”, aldus Stefan Vermeulen, E-commerce Manager bij EMAKERS. “Met ons full-service aanbod is EMAKERS in staat de totaalverantwoordelijkheid op te nemen wanneer de klant dat wenst. Dankzij de samenwerking met DISTRIMEDIA kunnen we dat doen voor bedrijven van ieder formaat.”

Op 29 maart organiseren DISTRIMEDIA en EMAKERS een evenement met nationale en internationale sprekers op het hoofdkantoor van Lannoo. U kan een uitnodiging voor het evenement verkrijgen via www.distrimedia.be of www.emakers.be.