Terwijl steeds meer consumenten voor de volle 100% gaan voor het gemak van een online aankoop, leeft de offline wereld volledig op voor productaankopen waarbij de beleving of de kwaliteit van het product een essentiële rol spelen. Dit weerspiegelt zich bijvoorbeeld in de opkomst van exclusieve flagship stores en gespecialiseerde boetiekjes.

Veel makers en fabrikanten tonen op hun eigen website een kaart met daarop hun verkooppunten, eventueel vindbaar op productcategorie of postcode. Deze zogenaamde store locators hebben een belangrijke functie in het vindbaar maken van het assortiment in de offlinewereld. Om een dergelijk kaartje te integreren zijn er talloze kaarttoepassingen en is het in de meest technologische platformen ook mogelijk om Google Maps rechtstreeks te integreren.

Nieuwe generatie van geavanceerde kaarttoepassingen

Met Place.Guru (Made in Belgium) is een geheel nieuwe en sterk geavanceerde generatie van kaarttoepassingen ontstaan. Eén waarbij de plaatsen centraal staan en niet de kaart. Zo kan een locatie (bijvoorbeeld een tea room, lingeriewinkel, of museumboetiek) worden aangemaakt, waarna deze eenvoudig op verschillende kaarten herbruikt kan worden. Wordt de plaats aangepast, dan is dit zichtbaar op alle kaartjes waar de plaats deel van uitmaakt. U bepaalt wat u vertelt over de locatie en welk foto’s en video’s u toont. Uiteraard kan u deze locaties vervolgens eenvoudig gebruiken als store locator (met de door u gewenste styling), maar daarbovenop kan u deze plaatsen eenvoudig hergebruiken in andere kaarten. Denk bijvoorbeeld aan toepassingen zoals contentmarketing (met artikelen zoals “De 10 hipste adresjes in Amsterdam voor kookgerei”) of samenwerkingen met bloggers en andere influencers, die uw locaties kunnen overnemen bij hun blogs over uw producten.

Logo-Place-Guru
Voorbeeld Place Guru

EMAKERS kan u helpen uw kaarten in te richten in samenwerking met uw verkooppunten. We nemen u het werk uit handen en uw kaarten blijven altijd up-to-date. Contacteer ons voor meer informatie.